Społeczność »
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

~podrozniczka 94.254.*.* |
Moj zaprzyjazniony Wloch uwaza jedzenie makaronu widelcem i lyzka za barbarzynstwo....wiec lepiej jesc tylko widelcem ;) | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~populi 89.77.*.* |
Ale jeśli sobie nie urodziłeś się włochem ty chyba możesz nie? | ||
linki reklamowe | |
Włosi twierdzą ponoć również, że prawdziwej Carbonary nie je się ze śmietaną, ale wiem, że ten adaptowany zwyczaj jest bardzo popularny na świecie i w niektórych częściach Włoch.. | ||
Z kolei mój znajomy Włoch jest kucharzem w Mediolanie. Od niego nauczyłem się gotować makaron w ten sposób: Po zagotowaniu wody wrzucam od razu cały makaron i bez czekania aż woda znów zawrze nastawiam czas o 2 lub 3 minuty mniej niż jest podane paczce. | |||
Czyli tzw. al dente :) | ||
A mój znajomy włoch mówi, że u nas pizza jest rozmoknięta i dziwi się dlaczego. | |||
~mikes7 83.20.*.* |
a ja nie mam zaprzyjażnionego włocha ,heh | ||
linki reklamowe | |
Kot Huncfot - jeśli twój znajomy Włoch pochodzi z Rzymu to na jego miejscu nie robiłbym uwag co do naszej pizzy bo ta ich ("rzymska")... no cóż nie przypomina raczej normalnej dobrej pizzy:) | ||
~bill 87.114.*.* |
Mam pytanie,pracuje we wloskiej knajpie,podaja tam noz widelec i lyzke do penne,fusili i innych rodzajow makaronow,czy jest to prawidlowo?i po co ten noz??? | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |