Społeczność »
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~Kasiak 85.89.*.* |
Byłam w Chinach naprawdę wiele razy, w różnych rejonach (metropolie, miasteczka i wsie) i nie spotkałam się z sajgonkami sprzedawanymi na każdym rogu :)) Chińczycy w ciągu dnia stołują się w barach lub restauracjach, wieczorem również. Dopiero w okolicach 23:00 na ulice wychodzą straganiarze z mobilnymi rusztami :) Dla Chińczyka najważniejsze to zjeść coś gorącego szybko i do syta. Sajgonki traktowane są jako przekąski w restauracjach i osiągają naprawdę niewielkie rozmiary (kęs na raz). Polecam podróż do Kraju Środka -naprawdę warto. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Alien 82.139.*.* |
Ja siedzę w północnych Chinach (Changchun) i Sajgonek nigdzie tu nie widziałem :) Ani razu, a jadam na ulicy i w knajpach często. | ||
linki reklamowe | |
Oglądałem ostatnio "Kuchenne rewolucje" pani Magdy Gessler w knajpie chińskiej gdzieś w Warszawie, prawdopodobnie blisko lumpa przy Nowym Świecie. Widział ktoś ten odcinek? Sajgonki wyglądały niby nieźle, ktoś próbował? Zszokowany byłem zachowanie tej biednej kelnerki, czy tak się traktuje ludzi w Chinach? | |||
~Hiromi 89.72.*.* |
Oglądałam ten odcinek. Masakra! | ||
~poloweczka 94.197.*.* |
wspaniały przepis właśnie zrobiłam są przepyszne smakują jak orginał-dziękuję. | ||
W Łodzi jest typowy sajgonkowy zakątek - warto się wybrać. Obecnie to co możemy dostać w chińskim barze obraca sie wokół ryżu i kurczaka bądź owoców morza na miliony sposobów, za to sajgonek - nikt nie docenia i nawet w menu nie zauważa. Musieli dostosować swoje karty do podniebienia Polaków, co moim zdaniem wcale dobrze nie zrobiło. Przez to nikt dalej nie wie o co kaman w kuchni chińskiej. | |||
Mniam, fajny przepis na sajgonki, chyba sobie dzisiaj.... kupię ;) | |||
linki reklamowe | |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |