1
Przejdź do strony:
» Wigilijny kompot z szuszu
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Kuchnia
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Anula
82.47.*.*

14:48 14-12-2009
U mnie podaje sie taki kompot jako pierwsze danie w wigilie-kompot z suszu z makaronem.
  zgłoś naruszenie regulaminu
~barbra
79.184.*.*

20:02 15-12-2009
Nie wyobrażam sobie wigilii bez kompotu z suszu.

linki
reklamowe

~Emma
217.98.*.*

22:31 18-12-2009
Kompocik jest obowiązkowo,pomimo że gotuje go dużo to i tak zawsze brakuje.Pychotka.
~acia
87.105.*.*

14:17 19-12-2009
ja w tamtym roku zrobilam swoj pierwszy kompot z suszu bez przepisu i był całkiem dobry :)
~maria
83.24.*.*

21:28 22-12-2009
Pochodzę z pogranicza Mazur i Pomorza. I W tamtych stronach kompot z suszonych owoców z makaronem podawany oczywiscie na zimno stanowił danie na zakończenie wieczerzy wigilijnej po prostu jako zupa. teraz mieszkam od dawna na Mazowszu Północnym i nie ma tu takiego zwyczaju.Jezeli zupa to albo grzybowa albo barszcza, ale najczęściej grzybowa. A kompot tylko do picia ewentualnie na zakończenienie .
~~!
89.78.*.*

23:08 01-01-2010
czy tylko ja nienawidzę smaku tego kompotu?!
~Justyna
77.89.*.*

23:26 03-01-2010
moja propozycja jest taka: suszone owoce(ja używam swojego suszu): śliwki,gruszki jabłka, garść brzoskwiń (tylko, ponieważ są baardzo aromatyczne)i koniecznie rodzyny królewskie wszystko zalewam na noc wodą mineralną, a nazajutrz wrzucam łyżkę brązowego cukru, cynamon,goździki i doprowadzam tylko do zagotowania i odkładam do wychłodzenia...mmm
REWELACJA

linki
reklamowe

20:24 29-09-2010
Do kompotu z suszu można też dodać czerwone wino.
~Marcela
92.23.*.*

00:19 21-12-2011
super ,przepis ,dziekuje .Mialam podobny ,ale poniewaz bardzo lubie imbir ,wiem ,ze jest bardzo zdrowy ......dodaje go do wszystkiego ,do czego tylko mozna i nie mozna ,nawt do roslou. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego.
aha i jeszcze jedno ,zawsze sobie obiecuje ,ze jeszcze po swietach tez ugotuje, nastepny kompot ,ale niestety do tej pory konczylo sie tylko na obietnicach ,moze w tym roku sie uda. :))
1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Przeliczniki miar kuchennychKalkulator spalania kalorii
Dobieranie przypraw do rybTabela temp., czas pieczenia mięs

Znajdź przepis

Kategoria dania: