Społeczność »
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

~Anula 82.47.*.* |
U mnie podaje sie taki kompot jako pierwsze danie w wigilie-kompot z suszu z makaronem. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~barbra 79.184.*.* |
Nie wyobrażam sobie wigilii bez kompotu z suszu. | ||
linki reklamowe | |
~Emma 217.98.*.* |
Kompocik jest obowiązkowo,pomimo że gotuje go dużo to i tak zawsze brakuje.Pychotka. | ||
~acia 87.105.*.* |
ja w tamtym roku zrobilam swoj pierwszy kompot z suszu bez przepisu i był całkiem dobry :) | ||
~maria 83.24.*.* |
Pochodzę z pogranicza Mazur i Pomorza. I W tamtych stronach kompot z suszonych owoców z makaronem podawany oczywiscie na zimno stanowił danie na zakończenie wieczerzy wigilijnej po prostu jako zupa. teraz mieszkam od dawna na Mazowszu Północnym i nie ma tu takiego zwyczaju.Jezeli zupa to albo grzybowa albo barszcza, ale najczęściej grzybowa. A kompot tylko do picia ewentualnie na zakończenienie . | ||
~~! 89.78.*.* |
czy tylko ja nienawidzę smaku tego kompotu?! | ||
~Justyna 77.89.*.* |
moja propozycja jest taka: suszone owoce(ja używam swojego suszu): śliwki,gruszki jabłka, garść brzoskwiń (tylko, ponieważ są baardzo aromatyczne)i koniecznie rodzyny królewskie wszystko zalewam na noc wodą mineralną, a nazajutrz wrzucam łyżkę brązowego cukru, cynamon,goździki i doprowadzam tylko do zagotowania i odkładam do wychłodzenia...mmm REWELACJA | ||
linki reklamowe | |
Do kompotu z suszu można też dodać czerwone wino. | ||
~Marcela 92.23.*.* |
super ,przepis ,dziekuje .Mialam podobny ,ale poniewaz bardzo lubie imbir ,wiem ,ze jest bardzo zdrowy ......dodaje go do wszystkiego ,do czego tylko mozna i nie mozna ,nawt do roslou. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego. aha i jeszcze jedno ,zawsze sobie obiecuje ,ze jeszcze po swietach tez ugotuje, nastepny kompot ,ale niestety do tej pory konczylo sie tylko na obietnicach ,moze w tym roku sie uda. :)) | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |