Społeczność »
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

Obstawiałam, że Australijczycy to jedzą same steki z kangura, krokodyle, misie... koala? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
ciekawi mnie smak mięsa emu - kangura bym nie tknęła, ale emu... hmm :) | |||
linki reklamowe | |
słyszałam o kuchni australijskiej wiele dobrego. bardzo chciałabym spróbować tortu bezowego Pavlova i jestem ciekawa smaku i aromatu australijskich przypraw, mirtu cytrynowego, pieprzu tasmańskiego i nasion akacji australijskiej. muszę rozejrzeć się po sklepach, może gdzieś udałoby się znaleźć te przyprawy, czy ktoś wie? | |||
myślę że część tych przypraw można na pewno znaleźć w większych marketach, które mają działy kuchni międzynarodowej, lub w bardziej wyspecjalizowanych sklepach z przyprawami. | ||
~core 192.168.*.* |
Jadłem kiełbasę z kangura, była nijaka | ||
Nie miałam nigdy do czynienia z kuchnią australijską, ale już wiem, że beza Pavlova jest czymś czego chciałabym spróbować. Za to myślę, że kuchnia aborygeńska zdecydowanie nie jest dla mnie. | |||
Czy w kuchni australijskiej tak dużą rolę pełni grillowanie? Nie wiem, aczkolwiek to prawda, że ich dieta jest o wiele zdrowsza niż nasza polska (nie mówiąc już o amerykańskiej, która opiera się na stekach i fast foodach!). Moglibyśmy się wiele nauczyć od Australijczyków w dziedzinie kuchni właśnie. | |||
linki reklamowe | |
A kangury? Czy w Australii w ogóle jada się kangury? Nie mówię o restauracjach, tylko czy poszczególne części mięsa (udziec, żebra, podroby, szynki) z kangura można tam kupić? I niech mi ktoś powie, czy w Australii na szeroką skalę w ogóle sprzedaje się wędliny z kangura??? | |||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |