Społeczność »
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

Popieram - doniczkowa bazylia ze sklepu dziwnie szybko marnieje i nie odbija listków. Ja swoją posiałam na początku stycznia, zazieleniła się ładnie i wystarczy się wwąchac w donicę aby poczuć wspaniały aromat przyprawy. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Z ziół do wyhodowania w domu najbardziej polecam zasianie rzeżuchy (tak tak, nie tylko na Wielkanoc), za to nigdy lubczyku - jak mi kiedyś wybujał, to miałem problem - czy przycinać czy wyrzucić, całe okno mi zasłonił, a na balkon jeszcze wystawiać nie było jak. | |||
linki reklamowe | |
Ja co roku wysiewam własne zioła na parapecie w doniczki. Masz rację @Bożydar - lubczyk to nie jest dobry pomysł, zwłaszcza, jeśli nie ma możliwości wydelegowania wspomnianego zielska na dwór. Za to sieję bazylię, oregano, domowy estragon. Kolendry jeszcze nie siałam, ale jak widzę sporo z tym zachodu, skoro tylko przez 3 tygodnie można zrywać, a potem twardnieje i trzeba przycinać, to się chyba nie opłaca. | |||
Mięty nie trzeba przecież siać w donicy, przezimuje na dworze to i późną jesienią można zebrać i wysuszyć. Suszona mięta jest dobra do picia, na bóle żołądka, niestrawność, nawet na wzdęcia. Lepsze niż amol. | |||
Jeśli mam do wyboru suszone zioła albo świeże, zawsze wybiorę świeże. Hodowanie ziół to nie takie wielkie poświęcenie:) | |||
~Joanna 46.204.*.* |
Tylko artykuł nie jest o HODOWLI ale o UPRAWIE. To zupełnie dwie różne czynności. Hodowla zajmuje się tworzeniem nowych odmian roślin, niestety nie wiem czemu ludzie traktują te określenia zamiennie. | ||
linki reklamowe | |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |