1
Przejdź do strony:
» Zioła do wyhodowania w domu - także zimą!
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Kuchnia
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

11:40 08-02-2012
Popieram - doniczkowa bazylia ze sklepu dziwnie szybko marnieje i nie odbija listków. Ja swoją posiałam na początku stycznia, zazieleniła się ładnie i wystarczy się wwąchac w donicę aby poczuć wspaniały aromat przyprawy.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

14:00 09-02-2012
Z ziół do wyhodowania w domu najbardziej polecam zasianie rzeżuchy (tak tak, nie tylko na Wielkanoc), za to nigdy lubczyku - jak mi kiedyś wybujał, to miałem problem - czy przycinać czy wyrzucić, całe okno mi zasłonił, a na balkon jeszcze wystawiać nie było jak.
odpowiedz

linki
reklamowe

12:41 10-02-2012
Ja co roku wysiewam własne zioła na parapecie w doniczki. Masz rację @Bożydar - lubczyk to nie jest dobry pomysł, zwłaszcza, jeśli nie ma możliwości wydelegowania wspomnianego zielska na dwór. Za to sieję bazylię, oregano, domowy estragon. Kolendry jeszcze nie siałam, ale jak widzę sporo z tym zachodu, skoro tylko przez 3 tygodnie można zrywać, a potem twardnieje i trzeba przycinać, to się chyba nie opłaca.
odpowiedz

13:03 10-02-2012
Mięty nie trzeba przecież siać w donicy, przezimuje na dworze to i późną jesienią można zebrać i wysuszyć. Suszona mięta jest dobra do picia, na bóle żołądka, niestrawność, nawet na wzdęcia. Lepsze niż amol.
odpowiedz

09:14 06-03-2012
Jeśli mam do wyboru suszone zioła albo świeże, zawsze wybiorę świeże. Hodowanie ziół to nie takie wielkie poświęcenie:)
odpowiedz
~Joanna
46.204.*.*

09:19 27-03-2012
Tylko artykuł nie jest o HODOWLI ale o UPRAWIE. To zupełnie dwie różne czynności. Hodowla zajmuje się tworzeniem nowych odmian roślin, niestety nie wiem czemu ludzie traktują te określenia zamiennie.
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Przeliczniki miar kuchennychKalkulator spalania kalorii
Dobieranie przypraw do rybTabela temp., czas pieczenia mięs

Znajdź przepis

Kategoria dania: