Społeczność »
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

Drinki warstwowe wyglądają super! Ale już wiem, dlaczego nie są serwowane zbyt często w pubach - ich przygotowanie wymaga staranności, więc barman nie miałby na to czasu. Na pewno spróbuję sama zrobić warstwowy drink! | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Kiedyś sam próbowałem przygotować warstwowy drink, ale mi się nie podzielił jak trzeba. Do dolnej warstwy czyli akurat syropu wiśniowego dodałem trochę blue curacao - w celu urozmaicenia koloru no i przy okazji przekombinowałem. Najwyraźniej tylko niepotrzebnie rozrzedziłem warstwę, bo kolejne mieszały się z tą pierwszą | |||
linki reklamowe | |
A co jeśli podczas robienia drinka warstwoowego te warstwy zaczną się mieszać? Da się to jeszcze wówczas jakos uratowac? Nie wierzę, że to aż takie proste - po łyżce też moze się wlać z rozmachem. I co wtedy? Przy każdej szklance tak sie cykać, jak gości czeka dużo? I czy jak postoi taki warstwowy drink dłużej (w sensie ok. pół godzinki), to wyższe warstwy nie zaczną opadać? Jak to z tym jest? | |||
Aby zrobić drink warstwowy kolorowy - nie łączcie takich kolorów jak niebieski z czerwonym - profrsjonalniej wyglądają drinki warstwowe, w których barwa jest "stopniowana", czyli w obrębie czerwieni od najciemniejszego po odcienie pomarańczu | |||
Fajny taki warstwowy drink | |||
Chętnie wykorzystam przepis na drinka z rumem, na ostatki w sam raz! | |||
linki reklamowe | |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |