Społeczność »
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

A czy kaki się obiera przed spożyciem? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Kaki trzeba obrać przed zjedzeniem - ma dosyć twardą skórkę, która mnie osobiście kojarzy się ze skórką owoców dzikiej róży. Skórka kaki sama w sobie jest niesmaczna - takie jest moje zdanie. Nigdy nie przyszło mi do głowy, by kaki gotować czy też piec (hm, upiec??), zawsze na surowo jem. | |||
linki reklamowe | |
Ja próbowałem kaki nie obierać przed zjedzeniem, ale nikomu tego nie polecam. Jak skórka nie chce odejść to polecam sparzyć. | |||
Bardzo bym chciała spróbować owocu kaki w sałatce owocowej :) | |||
Polecam - kaki w sałatce smakuje bardzo dobrze. Nie tylko z samymi owocami - polecam dorzucić szynkę pokrojoną w kosteczkę albo i kurczaka - do tego wystarczą pestki granatu i np. ryż. | |||
Raz mi się zdarzyło obserwować, jak ktoś je kaki nożem i widelcem - co się uśmiałam to moje. Możecie sobie wszyscy wyobrazić, jak kaki jest śliskie - a przede wszystkim okrągłe - taczało się po całym talerzyku, a pan nie dawał za wygraną :D | |||
Ja wam powiem jak jeść kaki - najpierw dokładnie umyć (w supermarketach wszyscy ciekawscy macają te owoce, jakby były nie wiadomo jakim egzotykiem, potem zedrzeć nożykiem skórkę, a potem pokroić na cząstki - jak jabłko. Środek zostanie. | |||
linki reklamowe | |
~anatele 93.172.*.* |
Dla mnie "kaki" - sądząc po zdjęciu - to nic innego jak persimon, czasem w supermarketach nazywany "szaronem". Ja po umyciu wycinam listki i zjadam jak jabłko. Pamiętam również, że moi meksykańscy przyjaciele nazywali ten owoc właśnie kaki. Oczywiście w sałatkach smakuje równie dobrze. Smacznego | ||
Mój tata kiedyś zrobił fajny dżem z kaki, dyni i brzoskwini. Naprawdę dobry! | |||
~xd 89.79.*.* |
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm kaki., nie jadlam nigdy | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |