Przejdź do strony:
» Ceremonia jedzenia sushi - jak to wygląda w Japonii?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Kuchnia
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

12:46 15-02-2012
A czy jeśli kawałek sushi jest zbyt duży do włożenia do ust "na jeden raz" - mam go podzielić na talerzyku, czy po prostu ugryźć kawałek, przeżuć i dojeść resztę?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

15:16 15-02-2012
Ja nigdy nie jestem w stanie jeść na raz - kawałki są dla mnie za duże. Czyli nie jemy sushi pałeczkami czy jemy, jeśli chcemy tradycyjnie?
odpowiedz

linki
reklamowe

~Lomczyk
79.184.*.*

18:36 15-02-2012
Jeśli kawałki są za duże to znaczy, że są źle przygotowane. W porządnej restauracji coś takiego nie powinno mieć miejsca! Sushi można jeść zarówno rękoma jak i pałeczkami. Często to tylko kwestia przyzwyczajenia lub umiejętności używania pałeczek. Ja mimo tego, że bardzo chętnie używam pałeczek, to sushi wolę jeść rękoma.
odpowiedz
~Blabla oto ja
164.126.*.*

22:08 15-02-2012
ja też jem sushi rękoma - raz, że mi wygodniej, a 2, że już kiedyś słyszałam, że to nie jest japoński zwyczaj (ja słyszałam, że europejski, nie chiński). Z pałeczek mi upada i czuję się idiotycznie, że najwyraźniej nie umiem chwycić. A tak - paluchami i bez bólu :D
odpowiedz

09:43 16-02-2012
Jecie sushi palcami, bo nie umiecie pałeczkami jeść taka jest prawda, hehe!!
odpowiedz

11:46 16-02-2012
Okazuje się, że nie ma jakichś dzikich tańców w tej całej ceremonii jedzenia sushi w Japonii - spodziewałam się, że odstawiają jakieś większe cyrki itp.
odpowiedz

13:45 17-02-2012
Gdzie w Warszawie można zjeść najlepsze sushi?
odpowiedz

linki
reklamowe

14:40 17-02-2012
Najlepsze sushi? Na pewno warto zajrzeć do Ryżowego Pola - przy ul Zgoda,a poza tym mogę polecić Izumi Sushi przy Placu Zbawiciela (z tym że słono każą sobie płacić)
odpowiedz
~Lena K.
79.184.*.*

17:39 18-02-2012
Tereferedutki napisal(a): Jecie sushi palcami, bo nie umiecie pałeczkami jeść taka jest prawda, hehe!!

Widać nie czytałeś uważnie artykułu tylko piszesz byleby pisać. Już w drugim akapicie jest napisane, że: "W dobrych lokalach najpierw dostaniemy ciepły wilgotny ręcznik - powinniśmy wytrzeć nim dłonie. A to dlatego, że sushi można jeść palcami."

kellybundy1 napisal(a): Gdzie w Warszawie można zjeść najlepsze sushi?

Ja kilka razy jadłam właśnie w Ryżowym Polu i wydaje mi się, że to najlepsze miejsce. A już na pewno lepsze niż lokale z tzw. sieciówek. W sieciówkach mam zawsze poczucie jakbym jadła fast food a nie sushi.
odpowiedz

08:33 20-02-2012
Izumi sushi w warszawie jest spoko, i Gryba Ryba. Nie polecam natomiast Sushi Go
odpowiedz
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Przeliczniki miar kuchennychKalkulator spalania kalorii
Dobieranie przypraw do rybTabela temp., czas pieczenia mięs

Znajdź przepis

Kategoria dania: