Społeczność »
ZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

A czy jeśli kawałek sushi jest zbyt duży do włożenia do ust "na jeden raz" - mam go podzielić na talerzyku, czy po prostu ugryźć kawałek, przeżuć i dojeść resztę? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Ja nigdy nie jestem w stanie jeść na raz - kawałki są dla mnie za duże. Czyli nie jemy sushi pałeczkami czy jemy, jeśli chcemy tradycyjnie? | |||
linki reklamowe | |
~Lomczyk 79.184.*.* |
Jeśli kawałki są za duże to znaczy, że są źle przygotowane. W porządnej restauracji coś takiego nie powinno mieć miejsca! Sushi można jeść zarówno rękoma jak i pałeczkami. Często to tylko kwestia przyzwyczajenia lub umiejętności używania pałeczek. Ja mimo tego, że bardzo chętnie używam pałeczek, to sushi wolę jeść rękoma. | ||
~Blabla oto ja 164.126.*.* |
ja też jem sushi rękoma - raz, że mi wygodniej, a 2, że już kiedyś słyszałam, że to nie jest japoński zwyczaj (ja słyszałam, że europejski, nie chiński). Z pałeczek mi upada i czuję się idiotycznie, że najwyraźniej nie umiem chwycić. A tak - paluchami i bez bólu :D | ||
Jecie sushi palcami, bo nie umiecie pałeczkami jeść taka jest prawda, hehe!! | |||
Okazuje się, że nie ma jakichś dzikich tańców w tej całej ceremonii jedzenia sushi w Japonii - spodziewałam się, że odstawiają jakieś większe cyrki itp. | |||
Gdzie w Warszawie można zjeść najlepsze sushi? | |||
linki reklamowe | |
Najlepsze sushi? Na pewno warto zajrzeć do Ryżowego Pola - przy ul Zgoda,a poza tym mogę polecić Izumi Sushi przy Placu Zbawiciela (z tym że słono każą sobie płacić) | |||
~Lena K. 79.184.*.* |
Widać nie czytałeś uważnie artykułu tylko piszesz byleby pisać. Już w drugim akapicie jest napisane, że: "W dobrych lokalach najpierw dostaniemy ciepły wilgotny ręcznik - powinniśmy wytrzeć nim dłonie. A to dlatego, że sushi można jeść palcami." Ja kilka razy jadłam właśnie w Ryżowym Polu i wydaje mi się, że to najlepsze miejsce. A już na pewno lepsze niż lokale z tzw. sieciówek. W sieciówkach mam zawsze poczucie jakbym jadła fast food a nie sushi. | ||
Izumi sushi w warszawie jest spoko, i Gryba Ryba. Nie polecam natomiast Sushi Go | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |